Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 29 mrt 2015 / 17:53 uur

Top ABN AMRO krabbelt terug na woede over loon

De top van ABN AMRO ziet af van de omstreden loonsverhoging van een ton. Eind vorige week ontstond veel tumult over een opslag van 100.000 euro voor alle zes leden van de Raad van Bestuur, behalve voorzitter Gerrit Zalm. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën stelde door alle commotie en hevige kritiek de geplande beursgang van de bank daarop uit.

Lees ook: Politiek argwanend over besluit ABN AMRO-top

De bestuurders verklaarden zondag in een persbericht dat zij de ontstane ophef begrijpen en betreuren: „De onrust is niet goed voor onze klanten, onze medewerkers en het algemeen vertrouwen in ABN AMRO. Nu onze beloning ter discussie staat en de toekomst van ABN AMRO hieronder dreigt te gaan lijden, laten wij als altijd het bank- en algemeen belang voor gaan en zien wij af van de conversie.”

Maar…

Tegelijk benadrukken de bestuurders dat de loonsverhoging ‘democratisch tot stand is gekomen’: „Het voldoet aan letter en geest van de wet, is vastgelegd in een aandeelhoudersbesluit, is in overeenstemming met de minister van Financiën en is gemeld aan de Tweede Kamer.”

Dijsselbloem zei vrijdag dat hij ‘niet blij’ was met de loonsverhoging, maar dat hij daar juridisch niets tegen kon doen. Hij verschilde van mening met Zalm over de situatie, stelde Dijsselbloem.

Verheugd

Op Twitter reageerde de minister ‘verheugd’ over het besluit van de bestuursleden. Het kabinet gaat zich opnieuw buigen over de beursgang, voegde hij er aan toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Top ABN AMRO krabbelt terug na woede over loon
Sluiten