Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mrt 2015 / 13:41 uur

Terror-oehoe Purmerend mag gevangen worden

De provincie Noord-Holland heeft toestemming gegeven voor het vangen van de ‘terror-oehoe’ in Purmerend. Dat heeft een woordvoerster van de provincie dinsdag laten weten.

Aanval

Al weken valt de agressieve vogel mensen aan in Purmerend. Omdat het om een beschermde diersoort gaat, mag de oehoe niet ‘zomaar’ gevangen worden. De provincie heeft van die regel dinsdag ontheffing verleend. In het verzoek uit Purmerend staat dat de gemeente de oehoe met een zogeheten klapval wil vangen.

Lees ook: Agressieve oehoe heeft het gemunt op vrouwen

Een gemeentewoordvoerder heeft laten weten dat Purmerend al een valkenier heeft ingeschakeld om de grote uil te vangen. Dat moet "zo diervriendelijk mogelijk” gebeuren; verder is de valkenier vrij in de keuze van de vangstmethode.

Volière

Wanneer de oehoe is gevangen, brengt de valkenier de vogel tijdelijk onder in een geschikte volière. Dan zal worden uitgezocht of de oehoe eventueel uit gevangenschap is ontsnapt en aan de eigenaar kan worden teruggegeven. Zo niet, wordt er naar een andere oplossing gezocht.

Lees ook: Terror-oehoe inspiratie voor Purmerendse bakker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Terror-oehoe Purmerend mag gevangen worden
Sluiten