Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 13 mrt 2015 / 19:22 uur

‘Terror-oehoe’ Purmerend gevangen

In Purmerend zorgde een agressieve oehoe wekenlang voor overlast door mensen aan te vallen. Hierbij vielen meerdere lichtgewonden. De gemeente probeerde, met toestemming van de provincie, het dier al een tijd te vangen, maar dit was zonder succes.

Lees ook: 7 redenen waarom je niet bang moet zijn voor de uil

Tot nu, zo is bekend gemaakt. Een valkenier heeft het dier vrijdag weten te vangen en naar een tijdelijk verblijf gebracht, zo meldt de gemeente. Hier zal de oehoe blijven tot er een permanente plek is gevonden.

Vijftig aanvallen

De oehoe heeft in de laatste weken zo’n vijftig aanvallen op mensen uitgevoerd. Die leidden meestal tot verwondingen waaronder fikse bulten, sneden en krassen.

Lees ook: Terror-oehoe wordt gepest met laserpen

Te link

Wethouder Mario Hegger is blij dat de rust terugkeert, maar heeft een dubbel gevoel over het vangen van de vogel. "Het was niet langer houdbaar, we moesten wat doen. Natuurlijk laat je zo’n prachtige roofvogel liever met rust, maar de situatie werd te link," aldus Hegger.

Reageer op artikel:
‘Terror-oehoe’ Purmerend gevangen
Sluiten