Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mrt 2015 / 18:13 uur

Storm: 1 dode door ingestort bedrijfspand in Ede

Update 20.05:

Een van de mannen die onder het puin vandaan is gehaald is overleden. Het gaat om een man van 45 jaar. De ander, een 59-jarige man, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

—–

In Ede is dinsdagmiddag door de storm een deel van een bedrijfspand ingestort. Onder het puin bleken enkele uren later twee personen te liggen. Eén van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De ander is ook gevonden, maar niet aanspreekbaar. Bekeken wordt hoe deze persoon kan worden bevrijd. Dat zei een woordvoerder van de brandweer.

Het gebouw is van Raab Karcher, een bedrijf in bouwspullen aan de Max Planckstraat. Eerder op de middag was het dak van het pand al ingestort.

Lees ook: LIVE: Lentestorm raast over Nederland

In eerste instantie bleek uit overleg tussen de brandweer en de bedrijfshulpverlening dat niemand meer in het pand was. Later in de middag bleken in de buurt nog twee auto’s te staan van collega’s van een andere vestiging van het bedrijf, die mogelijk toch nog aanwezig waren, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storm: 1 dode door ingestort bedrijfspand in Ede
Sluiten