Job Halkes
Job Halkes Nieuws 31 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

‘SP schuldig aan spammen huishoudens Rotterdam’

De Socialistische Partij (SP) in Rotterdam heeft zich volgens de Reclame Code Commissie (RCC) schuldig gemaakt aan het ongevraagd propagandamateriaal door de brievenbus duwen. Een Rotterdammer diende een klacht in nadat hij de folder op zijn deurmat vond, terwijl er op zijn brievenbus een NEE/JA-sticker zit. De partij trekt zich echter niets aan van de uitspraak.

De SP is door de RCC al meerdere malen op de vingers getikt, maar de partij trekt zich daar weinig van aan. De commissie is het nu zat en brengt deze uitspraak daarom onder de aandacht van een breed publiek. „ Hoewel de folder ongeadresseerd reclamedrukwerk betreft, heeft de SP de folder gedeponeerd in een brievenbus die was voorzien van een zogenaamde NEE/JA-sticker. Naar aanleiding van een klacht hierover heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld dat de SP artikel 3.1 van de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR) heeft overtreden.”

Lees ook: Roemers: Samsom ongeloofwaardig

SP-voorzitter Rotterdam, Kevin Levie, laat weten dat de partij zich niks aantrekt van de uitspraak. „De RCC is een zelfregulerend orgaan van de reclamebranche zonder wettelijke status.” Volgens hem is een folder van de SP geen reclamefolder als het Kruidvat, maar eerder een huis-aan-huisblad met belangrijke informatie. „Bij een NEE/NEE-sticker doen we niets door de bus. Bovendien was dit maar één klacht van toevallig de campagneleider van GroenLinks.”

Campagneleider Peter Jan de Werk van GroenLinks laat in een reactie weten dat hij inderdaad een klacht heeft ingediend. „Of het nu de SP of de Wehkamp is, ik wil baas zijn over mijn eigen brievenbus. Ook D66 en de VVD negeerde de sticker, maar die boden netjes hun excuus aan. Net als bedrijven die dat per ongeluk doen." Hij benadrukt dat hij als burger naar de RCC is gestapt. „De SP denkt er anders over, dus restte mij alleen nog een gang naar deze commissie."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘SP schuldig aan spammen huishoudens Rotterdam’
Sluiten