Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Rusland neemt afscheid van Nemtsov

De vermoorde Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov wordt dinsdag begraven in Moskou. Niet iedereen mag bij de uitvaart aanwezig zijn. Meerdere Oost-Europese politici, onder wie de voorzitter van de Poolse senaat, hebben geen visum gekregen.

Navalny

Ook de Russische oppositieleider Aleksej Navalny moet verstek laten gaan, want hij zit in de gevangenis voor het bijwonen van een demonstratie in weerwil van zijn huisarrest. Navalny had de rechter verzocht om tijdelijke vrijlating, maar kreeg nul op het rekest.

Lees ook: Woede en verdriet na moord op Boris Nemtsov

Nemtsovs lichaam wordt ter aarde besteld op de Trojekurovskoje-begraafplaats, aan de westrand van de hoofdstad. Daar liggen veel prominente Russen begraven, waaronder de eveneens vermoorde journaliste Anna Politkovskaja, die zich net als Nemtsov uiterst kritisch opstelde tegenover de macht en in 2006 werd doodgeschoten.

Rouwbijeenkomst

In het Andrej Sacharov Museum is na de begrafenis een rouwbijeenkomst voor het publiek. Tienduizenden Russen liepen maandag al mee in een stoet door Moskou om de doodgeschoten oppositiepoliticus te herdenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rusland neemt afscheid van Nemtsov
Sluiten