Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Roemer: Samsom is ongeloofwaardig

De PvdA heeft voor de verkiezingen “mooie linkse praatjes”, maar is erna rechts. “U bent ongeloofwaardig geworden”, zei SP-leider Emile Roemer dinsdag tijdens het verkiezingsdebat bij de NOS tegen PvdA-leider Diederik Samsom.

Roemer wees op de hoge werkloosheid, de gestegen huren, de bezuinigingen in de thuiszorg en de groeiende groep mensen die de zorgrekeningen niet meer kunnen betalen. ,,U heeft nog niet het begin gemaakt van een begin van herstel”, zei hij.

‘Onverzoenlijke houding’

Volgens Samsom neemt Roemer een onverzoenlijke houding aan. De SP blijft aan de zijlijn staan en wil niet meedoen aan begrotingsbesprekingen om zaken voor elkaar te krijgen, aldus de PvdA-leider. "U wilt mij medeplichtig maken aan het rechtse beleid van de afgelopen jaren”, zei Roemer. "De SP is niet uitgevonden om de polonaise te lopen op een rechts feestje”, voegde hij eraan toe.

Roemer benadrukte dat zijn partij goede plannen van het kabinet steunt. "Bagger wijzen we af.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roemer: Samsom is ongeloofwaardig
Sluiten