Metro
Metro Nieuws 26 mrt 2015 / 09:32 uur

‘Piloot ramptoestel kon cockpit niet meer in’

Een hoge militaire functionaris heeft tegenover The New York Times verklaard dat een van de piloten van het verongelukte passagierstoestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, tijdens de vlucht de cockpit had verlaten en niet meer terug naar binnen kon.

Deur forceren

De bron, die is betrokken bij het onderzoek, zou zich baseren op gegevens uit de cockpit-voicerecorder. Daaruit zou blijken dat een van de piloten de cockpit verliet. Toen de man wilde terugkeren, werd hij volgens de bron niet meer binnengelaten.

"Toen hij terugkwam, kon hij niet meer naar binnen", aldus de anonieme functionaris. "Hij klopt eerst zacht op de deur, maar wanneer er geen antwoord komt, gaat hij steeds harder en harder kloppen. Uiteindelijk hoor je hoe hij de deur met bruut geweld probeert te forceren. Er komt nooit een antwoord vanuit de cockpit."

Lees ook: LIVE: Vliegtuig Germanwings stort neer in Zuid-Frankrijk

Vragen

Hoewel de gegevens tot wat nieuwe inzichten leiden, blijven veel vragen onbeantwoord. "We weten nog niet waarom een van de piloten de cockpit verliet", aldus de functionaris, die anoniem wenst te blijven. "Maar het is zeker dat aan het eind van de vlucht, de andere piloot alleen is en de deur niet opent."

‘Speculaties’

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings, liet weten het bericht niet te kunnen bevestigen. "We hebben op dit moment geen informatie die het verhaal in The New York Times bevestigt", aldus een woordvoerder, die benadrukte niet te willen speculeren over de oorzaak van de crash.

Lees ook: Stortte Airbus Germanwings op deze manier neer?

Ook Germanwings gaat niet in op het nieuws dat een van de piloten was buitengesloten uit de cockpit. "We stellen alles in het werk om meer informatie te vergaren en doen niet mee aan speculaties. Het onderzoek naar het ongeluk ligt bij de bevoegde autoriteiten”, aldus de budgetmaatschappij donderdag volgens de Franse krant Le Dauphiné Libéré.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Piloot ramptoestel kon cockpit niet meer in’
Sluiten