Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 18 mrt 2015 / 11:50 uur

Pijnlijke moment waarop hond wordt gedumpt

Op een hartverscheurende foto is te zien dat een hond er alles aan doet een truck bij te halen, waarin de man zit die hem even daarvoor aan de kant van de weg heeft gedumpt. Dat meldt The Mirror.

De Duitse herder is met de camera van een mobiele telefoon vastgelegd op het moment dat hij de achtervolging inzet.

Tankstation

Voorbijgangers zagen de nog niet geïdentificeerde chauffeur stoppen bij een tankstation in Slidell, Louisiana. De man gooide een hond uit de bolide en scheurde vervolgens weg. De arme viervoeter had geen idee wat hem overkwam.

Wat daarna gebeurde was hartverscheurend: de trouwe viervoeter rende achter het voertuig aan in een vergeefse poging niet alleen achter te hoeven blijven. “Het dier leek in de war en zette zijn poten op de achterkant van de truck. De truck maakte snelheid en liet de hond alleen achter”, aldus Lorie Hollis, die de tragedie voor haar ogen zag gebeuren.

“De hond deed een wanhopige poging om de truck bij te houden”, meent ze. Na het incident werden werknemers van de dierenpolitie naar het gebied gestuurd. Van de Duitse herder ontbrak echter elk spoor.

Wreed en harteloos

Volgens Jeff Dorson van The Humane Society doet zijn organisatie er alles aan om de hond en de eigenaar te traceren. “Zoals we allemaal maar al te goed weten, kunnen mensen wreed en harteloos zijn”, zegt hij bedroefd. “Als mensen het gevoel hebben niet langer voor een huisdier te kunnen zorgen, kunnen ze het gewoon naar een nabijgelegen asiel brengen in plaats van het arme dier dumpen op een willekeurige locatie, waar hun overlevingskansen bijna nul zijn.”

Reageer op artikel:
Pijnlijke moment waarop hond wordt gedumpt
Sluiten