Metro
Metro Nieuws 19 mrt 2015 / 07:20 uur

Pakistan stelt controversiële executie uit

In Pakistan is de omstreden executie van een man die mogelijk als kind ter dood is veroordeeld voor moord, met drie dagen uitgesteld. Het uitstel kwam enkele uren voordat Shafqat Hussain zou worden opgehangen, aldus de Pakistaanse krant Dawn donderdag.

14 jaar

Volgens zijn advocaten werd Hussain in 2004 op 14-jarige leeftijd veroordeeld. Ook zou hij zijn gedwongen schuld te bekennen voor een moord op een kind, door sigaretten op zijn lichaam uit te drukken en vingernagels uit te trekken. Volgens mensenrechtenorganisatie Reprieve komt er een onderzoek naar de vermeende marteling en de leeftijd van Hussain tijdens zijn veroordeling.

Het uitstel zou zijn verleend door president Mamnoon Hussain van Pakistan op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat meldden lokale media op basis van bronnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pakistan stelt controversiële executie uit
Sluiten