Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2015 / 07:00 uur

‘Oud-MIVD-agent perste Staat af’

Een ex-MIVD-agent heeft de Staat afgeperst. Hij dreigde uit de school te klappen over zijn geheime activiteiten in Afghanistan. Dit zegt Marc Gazenbeek, directeur juridische zaken bij het ministerie van Defensie, meldt De Telegraaf.

De Staat was bang dat geluidsopnames die de ex-agent had gemaakt van gesprekken met MIVD’ers op straat zouden belanden en bood daarom een half miljoen euro ‘zwijggeld’. ”We hadden geen idee welke vertrouwelijke informatie hij nog meer tot zijn beschikking had", aldus de hoogste defensiejurist tijdens een rechtszaak in Den Haag.

De oud-agent – een oud-politieman uit Nederland die zakelijk actief was in Afghanistan als aannemer – claimt dat hij als geheim agent is ingezet in Kabul en miljoenen euro’s schade heeft opgelopen doordat de MIVD hem aan zijn lot overliet in Afghanistan. Ex-MIVD-directeur Pieter Cobelens ontkent dat hij wist dat de man als agent werd gerund.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Oud-MIVD-agent perste Staat af’
Sluiten