Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 20 mrt 2015 / 18:35 uur

Opvolgers Opstelten en Teeven beëdigd

Op villa De Eikenhorst in Wassenaar zijn Kamerleden Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff vandaag beëdigd als de nieuwe minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Van der Steur volgt Ivo Opstelten op, Dijkhoff werkt voortaan uit het oude kantoor van Fred Teeven.

Aftreding

Het duo Teeven en Opstelten trad anderhalve week geleden terug toen bleek dat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd had geïnformeerd over een deal die Teeven vijftien jaar geleden als officier van justitie had gesloten met een drugscrimineel. Teeven volgde Opstelten en trad eveneens af.

De nieuwe minister en staatssecretaris gingen na hun beëdiging meteen naar hun nieuwe ministerie. Minister Stef Blok, de afgelopen anderhalve week adje-interim, draagt daar de taken formeel over.

Deskundig

Premier Mark Rutte heeft vanochtend gesproken met Van der Steur en Dijkhoff. Dat gebeurde in Brussel, waar Rutte bij een EU-top was. Met het nieuwe duo krijgt het ministerie ‘twee deskundige bewindslieden met veel ervaring op het terrein van veiligheid en justitie’, liet Rutte weten.

Lees ook: Teeven keert weer terug in Tweede Kamer

"De moeilijke en belangrijke dossiers die op tafel liggen, zijn bij hen in goede handen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij zich, net als hun voorgangers, vol zullen inzetten voor een veilig Nederland en ik zie uit naar de samenwerking met deze nieuwe bewindslieden. Het kabinet is hiermee weer compleet en ook daar ben ik blij om’’, aldus de premier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opvolgers Opstelten en Teeven beëdigd
Sluiten