Rens Oving
Rens Oving Nieuws 18 mrt 2015 / 07:28 uur

Op deze treinstations kan je stemmen. Ga jij ook?

Ook voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart kunnen stemmers terecht op een groot aantal treinstations. In totaal zijn op 58 NS-stations stembureaus ingericht, die speciaal voor forenzen extra vroeg de deuren openen.

De stembureaus op station Nijmegen en Castricum gaan als eerste open. Om 05:00 uur ´s ochtends kunnen extreem vroege forenzen met hun stempas hier al terecht. Op de meeste andere stations kan vanaf een uur of 7 gestemd worden.

Reizigers kunnen altijd op de stations in hun eigen gemeente stemmen. Wie een speciale verkiezingspas aanvroeg kan in de hele eigen provincie een stem uitbrengen.

Waterschap

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er twee verkiezingen tegelijk worden gehouden. Naast de Provinciale Staten kan gestemd worden voor het waterschap. Omdat de grenzen van de provincies niet dezelfde zijn als van de waterschappen kan het voorkomen dat je met een speciale pas op het station wel voor de provincie maar niet voor het waterschap mag stemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op deze treinstations kan je stemmen. Ga jij ook?
Sluiten