Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2015 / 17:40 uur

Omgekomen militairen Mali aangekomen in Eindhoven

De lichamen van de twee in Mali omgekomen militairen zijn vanmiddag aangekomen op de vliegbasis in Eindhoven. De mannen kwamen dinsdag om het leven toen hun Apache-helikopter crashte bij een schietoefening.

Ceremonie

Op de vliegbasis worden ze met militair ceremonieel overgedragen aan de familie. Bij de plechtigheid zijn minister Jeanine Hennis van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, aanwezig.

Vanmorgen werden de kisten in Gao door militaire draagploegen naar een Hercules-vliegtuig gebracht. Langs de route brachten honderden Nederlandse militairen een laatste groet. Daarna werden de kisten vanuit Gao naar Bamako gevlogen. Van daaruit vertrok enige tijd later een ander toestel met de omgekomen militairen naar Eindhoven.

Lees ook: Twee Nederlandse piloten omgekomen bij crash Mali

De afgelopen dagen lagen de 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger opgebaard in een ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Castor in Gao.

Zeetsen en Mollinger zijn de eerste Nederlandse doden van de VN-missie in Mali. Een team van Defensie is sinds gisteren in het Afrikaanse land om het incident te onderzoeken. Ook een onderzoeker van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is meegereisd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Omgekomen militairen Mali aangekomen in Eindhoven
Sluiten