Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 31 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Noodlanding Turkish Airlines door briefje met ‘bom’

Een vliegtuig van Turkish Airlines heeft maandag een tussentijdse landing gemaakt nadat een briefje werd gevonden in het toilet met het woord ‘bom’ erop. Dat heeft de Turkse luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt, zo meldt CNN.

Het vliegtuig, een Boeing 777, vertrok vanuit Istanboel richting de Braziliaanse metropool São Paulo, toen het briefje gevonden werd. Het toestel is vervolgens veilig geland in Casablaca, Marokko, aldus de maatschappij.

Lees ook: Woede om film over over piloot die vliegtuig laat crashen

"Er zijn geen explosieven aan boord van het toestel gevonden," aldus een woordvoerder van Turkish Airlines. Dit is al de tweede keer in twee dagen dat een vlucht heeft moeten afwijken van de vlucht met een soortgelijke dreiging. Op zondag maakte een toestel van Turkish Airlines rechtsomkeert terug naar Istanbul toen in het toilet een briefje werd gevonden met de woorden "C-4 cargo". C-4 is een veelvoorkomend type explosief. Ook daar werden geen explosieven gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Noodlanding Turkish Airlines door briefje met ‘bom’
Sluiten