Hilbert van Sluis
Hilbert van Sluis Nieuws 17 mrt 2015 / 12:47 uur

Niet weg te slaan uit de politiek

Fred Teeven keert mogelijk terug als Kamerlid voor de VVD. De politicus trad vorige week af als staatsecretaris van Justitie na de bonnetjes-affaire. Teeven maakt zich nu op voor een comeback en hij is daarmee zeker niet de eerste politicus.

Opmerkelijk

De positie van Fractievoorzitter van 50-plus Henk Krol was in oktober 2013 onthoudbaar geworden. De altijd zo kritische Krol over de pensioenregelingen in Nederland bleek zelf jarenlang pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant achtergehouden te hebben en trok zich terug als Kamerlid. Krol vertelde bij zijn aftrede dat hij ongeloofwaardig was geworden en dat het voor hem onmogelijk was om door te gaan als volksvertegenwoordiger. Nog geen jaar later kwam de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant terug op deze woorden en keerde hij terug in de Tweede Kamer. In eerste instantie verving hij de zieke Martine Baay, maar al snel bleek het te gaan om een definitieve terugkeer in de kamer.

Controverse

Vorige jaar maakte Sarkozy bekend zich opnieuw verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in 2017. Eerder was hij al vijf jaar de president van Frankrijk, maar bij de verkiezingen van 2012 werd hij verslagen door de huidig President François Hollande. De comeback is controversieel, want tegen de politicus loopt een gerechtelijk onderzoek voor corruptie, machtsmisbruik en schending van beroepsgeheim. Of het hem lukt om de Franse kiezer opnieuw voor zich te winnen is de vraag.

Schandalen

Silvio Berlusconi lijkt niet weg te slaan van het politieke toneel. De Italiaanse mediamagnaat heeft zich meerdere malen teruggevochten uit geslagen positie en was al drie verschillende periodes de premier van Italië. De laatste jaren overschaduwen schandalen de carrière van Italiaan. Vaak kwam hij ermee weg, maar zijn laatste veroordeling voor belastingfraude lijkt toch de nekslag te zijn voor de voormalig premier. Ondanks zijn hoge leeftijd sluit de 78-jarige Berlusconi zelf een mogelijke terugkeer in de politiek niet uit.

Laatste kunstje

Hilary Clinton heeft er al een heel politiek leven opzitten. In de jaren negentig was zij de First lady van President Bill Clinton en later speelde ze een belangrijke rol als Minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Obama. In de Verenigde Staten is het een publiek geheim dat Clinton opgaat voor het Presidentschap in 2016. Als dit haar lukt wordt zij de eerste vrouwelijke President van Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet weg te slaan uit de politiek
Sluiten