Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders restaureren fontein Rome uit goodwill

Nederlanders gaan als teken van goodwill één van de 400 fonteinen in Rome restaureren. Dat is besloten na overleg met de Roomse autoriteiten. Het bedrijf Koninklijke Woudenberg doet dit naar aanleiding van de schade die supporters van Feyenoord vorige maand aanrichtten voorgaand aan de uitwedstrijd tegen AS Roma.

Bij de rellen raakte de beroemde Barcaccia-fontein van Bernini beschadigd. Het bedrijf bood in eerste instantie aan die fontein te herstellen, “maar de Italianen hebben zelf de eerste herstelwerkzaamheden al verricht en gaan daar ook mee verder,” vertelt een woordvoerster tegen de Volkskrant. “Daarom is besloten ons op een andere fontein te richten”.

Lees ook: Vijftien mogelijke relschoppers Rome in beeld

De fontein werd in overleg met de gemeente uitgezocht. Een groep Nederlanders woonachtig in Italië had het initiatief om geld in te zamelen voor herstelwerkzaamheden. De vereniging genaamd “Salviamo la Barcaccia” (laat ons de Barcaccia redden) haalde al 22.500 euro op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlanders restaureren fontein Rome uit goodwill
Sluiten