Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 1 mrt 2015 / 08:20 uur

Nederlander vast in VS wegens stalking

Een Nederlandse man genaamd Hendrikus D. is in de Amerikaanse staat Wisconsin achter de tralies gezet op verdenking van stalking, zo schrijft de lokale website FDLReporter. De man zou afgereisd zijn naar de staat om daar zijn ‘liefde’ te ontmoeten, die hij 5 maanden eerder via het internet had leren kennen.

Toenadering ondanks bezoeksverbod

D. zou naar de Verenigde Staten zijn afgereisd om daar met het meisje te bespreken waarom de relatie over was, zo vertelde hij aan politieonderzoekers. Ondanks dat de politie hem een bezoeksverbod had opgelegd stuurde hij chocolade, bloemen, ballonnen en een teddybeer naar het adres van het meisje, samen met een briefje waarop stond ‘[…] het is bijna de tijd van de liefde, en ik kan mijn gevoelens voor je niet meer onderdrukken… ik zal zaterdag op je wachten bij ShopKo. Liefs, je geheime aanbidder’.

De politie eist een borg van 40 duizend dollar (ruim 35 duizend euro) voor zijn tijdelijke vrijlating, en er hangt een straf van maximaal 3,5 jaar boven zijn hoofd als hij schuldig wordt bevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander vast in VS wegens stalking
Sluiten