Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Motorclubs willen dat imagoschade stopt

De motorclubs Black Sheep en Veterans eisen dat overheidsdiensten als politie en justitie stoppen met met het ”ongefundeerd” plakken van criminele etiketten op hun organisaties. Leden van de Veterans zijn (oud-)militairen die allemaal in het buitenland hebben gediend.

De clubs willen dat de aantasting van hun imago echt stopt. ”Vanaf nu worden alle juridische procedures ingezet om dit tegen te gaan”, benadrukt hun advocaat Michael Ruperti. Beide motorclubs hebben inmiddels onafhankelijk van elkaar juridische acties in gang gezet.

Stigmatiseren

Ze onderstrepen niet crimineel zijn. Politie, justitie en ook de opgestapte minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben beide motorclubs hiervan wel openlijk beschuldigd. ”Uitlatingen en berichtgeving hierover van de overheid ontberen elke feitelijke en juridische grondslag”, stelt Ruperti. ”Door het moedwillig stigmatiseren zijn hun eer en goede naam onherstelbaar beschadigd.”

Black Sheep heeft maandag de Tweede Kamer verzocht opdracht te geven om Opstelten, toen overigens nog minister, als individuele functionaris te vervolgen voor laster en smaad. De Veterans deden dat vorig jaar mei al. De Hoge Raad buigt zich naar verwachting in mei over deze procedure. Het opstappen van Opstelten brengt daar volgens Ruperti geen verandering in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Motorclubs willen dat imagoschade stopt
Sluiten