Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 9 mrt 2015 / 21:23 uur

Motie van wantrouwen tegen Opstelten om bonnetje

Minister Ivo Opstelten kan morgen een motie van wantrouwen tegemoet zien van Kamerlid Louis Bontes (ex-PVV). Bontes stelt dat de minister de Kamer heeft voorgelogen over de deal die huidig staatssecretaris Fred Teeven jaren geleden sloot met drugscrimineel Cees H.

Lees ook: Berucht bonnetje Teeven-deal gevonden

Felle kritiek

Ook andere oppositiepartijen hebben felle kritiek op Opstelten. "De minister heeft ons gevraagd hem te vertrouwen toen hij kwam met de informatie dat het om twee miljoen ging. Dus dit raakt de relatie tussen kabinet en Kamer", zegt Kamerlid Segers van de ChristenUnie in reactie op het naar buiten komen van het werkelijke bedrag van 4,7 miljoen gulden. Hij voegt eraan toe dat het morgen een heel pittig debat zal worden.

Buitengewoon ernstig

Ook SP-Kamerlid Nispens zegt dat Opstelten heel wat uit te leggen heeft als het bedrag klopt. D66 heeft de situatie voor Opstelten als ‘buitengewoon ernstig’ omschreven.

Lees ook: ‘Niet gelogen over deal Teeven met topcrimineel’

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben vooralsnog niet gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motie van wantrouwen tegen Opstelten om bonnetje
Sluiten