Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 6 mrt 2015 / 13:45 uur

Moeder neemt kleuters mee naar Syrië

Een 32-jarige moeder uit Brussel heeft haar twee kleine kinderen meegepakt en is naar Syrië afgereisd. De kinderen zijn vijf en drie jaar oud. Ook zijn twee broers, waarvan één minderjarige, meegereisd. Dit heeft het Belgische parket laten weten. De groep mensen is via Turkije gereisd, waarna elk spoor naar het gezelschap dood loopt.

Lees ook: VVD: Reizen naar IS-gebied moet verboden worden

De vader van het gezin blijkt van niets te hebben geweten. Hij trof op 13 februari een leeg huis aan. Hij schakelde onmiddellijk de politie in omdat alle persoonlijke spullen waren verdwenen, evenals de kleding van zijn vrouw en zoontjes. Ook hun identiteitspapieren waren weg.

Lees ook: IS krijgt klappen in Noord-Syrië

Ook de vader is intussen afgereisd naar Istanbul om zijn gezin te zoeken. Hij vermoedt dat in ieder geval een deel van zijn gezin nog in Turkije zit. Volgens hem had zijn vrouw steeds meer contact met haar geradicaliseerde broer, die al maanden in Syrië zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder neemt kleuters mee naar Syrië
Sluiten