Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 21 mrt 2015

Marcouch neemt ‘antisemiet’-uitspraak Wilders terug

PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch neemt zijn uitspraak op Twitter waarin hij onder andere Geert Wilders een antisemiet noemde gedeeltelijk terug. “Met de foto wilde ik laten zien dat er grotere antisemieten zijn”, zegt Marcouch tegen de NOS.

Maar hij benadrukt dat hij Wilders daarmee niet specifiek bedoelt. "Je kunt veel van Wilders zeggen, maar niet dat hij een jodenhater is." Marcouch plaatste een foto op Twitter met onder andere Geert Wilders en Franse politica Le Pen met de tekst: "dit zijn de grootste antisemieten".

Lees ook: Ahmed Marcouch noemt Wilders antisemiet

‘Zieke man’

Deze uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij de PVV-politicus die vanmiddag verbijsterd reageerde op de tweet van het Kamerlid. "Ik een antisemiet? Veel gekker kan het niet worden hoor. Ziekelijke uitspraak van zieke man".

Rapper Appa

Marcouch reageerde met zijn tweet op een opmerking van journalist Carel Brendel. Die vond het niet kunnen dat Marcouch zaterdag meeloopt in een demonstratie tegen racisme en discriminatie, terwijl daar ook de omstreden Marokkaanse rapper Appa aan meedoet.

Marcouch reageerde daarop met een foto van Wilders en de Franse politica Marine le Pen, met daarbij de tekst ‘Dit zijn de grootste antisemieten! Appa is te onderwijzen, is vooral een grote straatvlegel.’ Rapper Appa veroorzaakte eerder ophef met anti-Israël-uitspraken.

Lees ook: Jood laat antisemitisme Parijs zien in video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Marcouch neemt ‘antisemiet’-uitspraak Wilders terug
Sluiten