Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 6 mrt 2015 / 15:35 uur

Kosten programma’s Publieke Omroep openbaar

Staatssecretaris Sander Dekker van Media vraagt aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om de kosten van het maken van programma’s volledig te openbaren. In een brief aan de NPO schrijft Dekker het belangrijk te vinden ‘dat het publiek weet waar publieke middelen aan worden besteed’.

‘Kostenbewust omgaan’

Bovendien wil Dekker dat er kostenbewust wordt omgegaan met publiek geld. De openbaarheid van de kosten zou dat bewustzijn versterken, zo meent Dekker.

Dekker hoopt dat de transparantie deel word van het nieuwe beleidsplan dat de NPO voor de komende 5 jaar moet opstellen. De staatssecretaris hoopt dat vanaf 2016 de Publieke Omroep ‘meer onderscheidend, innovatiever en slagvaardiger’ is. Eerder drongen VVD, D66 en PVV al aan op meer financiële transparantie binnen de NPO.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kosten programma’s Publieke Omroep openbaar
Sluiten