Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 22 mrt 2015 / 13:10 uur

Kamp: Uber is niet te negeren

Internettaxidienst Uber is niet te negeren. Net zoals Airbnb niet te negeren valt. Vernieuwende bedrijven zoals deze horen erbij. Dat zei minister Henk Kamp (Economische Zaken) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Lees ook: Taxibranche wil eens echte actie tegen Uber

Uber en Airbnb stellen consumenten in staat om keuzes te maken, waardoor ze kunnen profiteren van een groter aanbod en een hogere kwaliteit, meent Kamp. „Als dienstverlener moet je zorgen dat je producten levert waar vraag naar is, tegen een goede prijs. Als anderen dat beter organiseren dan jij dat nu doet, dan moet je zorgen dat je daar bij hoort.’’

UberPOP

Kamp maakte wel een onderscheid tussen de dienst Uber en UberPOP. De laatste dienst is verboden omdat daarbij particulieren met hun eigen auto’s als chauffeurs worden ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamp: Uber is niet te negeren
Sluiten