Metro
Metro Nieuws 6 mrt 2015 / 20:10 uur

Kabinet: 50 miljoen euro naar aanpak taalachterstand

Het kabinet trekt 50 miljoen euro uit voor de aanpak van taalachterstand en het stimuleren van lezen. Het geld is bestemd voor extra programma’s van onder meer bibliotheken en gemeenten, aldus een woordvoerster van het ministerie van Onderwijs vandaag.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs), Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en staatssecretaris Martin van Rijn (Welzijn) willen met het actieplan ‘Tel mee met Taal’ circa 45.000 mensen helpen.

Lees ook: In elke klas twee kinderen met ernstig taalprobleem

‘’We moeten de estafette stoppen, waarbij laaggeletterde generaties binnen gezinnen elkaar het stokje blijven doorgeven en er groepen mensen zijn in de samenleving die niet mee kunnen doen’’, aldus Bussemaker.

Reageer op artikel:
Kabinet: 50 miljoen euro naar aanpak taalachterstand
Sluiten