Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 23 mrt 2015 / 19:03 uur

Kaartjesactie voor neergestoken oma Toni (96)

Oma Toni, zoals de 96-jarige lieflijk wordt genoemd door haar buurtgenoten, ligt nog steeds aan de beademing, maar ze is wel bij kennis. Toni Heeremans werd vorige week meerdere malen neergestoken door een 24-jarige man uit Arnhem. Online is nu een actie gestart waarbij iedereen wordt opgeroepen om een kaartje te sturen naar de Amsterdamse oma.

Toni maakt normaal gesproken elke dag met haar rollator door de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp, waar ze al zo’n 77 jaar woont. Maar vorige week kwam haar dagelijkse routine abrupt tot een einde toen een man haar meerdere malen in haar buik stak met een mes.

‘Een wonder’

De bejaarde vrouw weet zelf haar weg naar huis te vinden en een ambulance te bellen. In het ziekenhuis worden haar darmen op zeven plekken gerepareerd. “Als ze het redt, is dat een wonder”, zegt haar kleindochter tegen de Amsterdamse zender AT5. Na de operatie zijn er complicaties opgetreden.

Inmiddels heeft de advocaat van de dader bekend gemaakt dat hij het deed om zijn vader te straffen, die hem jarenlang mishandeld zou hebben. Hij koos een weerloos slachtoffer, zodat hij zelf niet gewond zou raken.

Op Twitter plaatsen mensen foto’s van hun kaartje aan oma Toni en roepen ze op om ook een kaartje te sturen.

Lees ook: Ontsteltenis steekpartij oma Toni nog steeds groot

Lees ook: CDA wil ook omgangsregeling voor opa en oma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaartjesactie voor neergestoken oma Toni (96)
Sluiten