Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 mrt 2015

‘Jihadbruid lokte minderjarige meisjes naar Syrië’

Drie minderjarige meisjes die onlangs naar Syrië probeerden af te reizen, zijn daartoe mogelijk mede aangezet door de 19-jarige Nederlandse Angela B., die als jihadbruid eerder naar het kalifaat afreisde. Het AD schrijft zaterdag dat het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek doet naar B., die de meisjes mogelijk aan ouderlijk gezag heeft onttrokken.

Van de drie meisjes van 15 en 16 is het er één gelukt de Syrische grens over te steken. Aangespoord door B. via social media vertrokken ze richting Syrië. De jihadbruid liet ze weten dat het goed toeven is in het kalifaat. B. verruilde afgelopen zomer Soesterberg voor Syrië.

Lees ook: Rutte: Jihadisten mogen daar sneuvelen

Dat de drie meisjes zijn vertrokken, laadt volgens het OM geen verdenking op hen. Omdat vrouwen niet mogen meevechten, lijkt het werven van jihadbruiden geen misdrijf. Kinderen onttrekken aan het ouderlijk gezag mogelijk wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Jihadbruid lokte minderjarige meisjes naar Syrië’
Sluiten