Metro
Metro Nieuws 27 mrt 2015 / 11:15 uur

IS bedreigt Spaanse prinsesjes

Prinses Leonor en Sofia, de dochters van de Spaanse koning Félipe en zijn vrouw Letizia, worden extra beveiligd na een bedreiging van terreurgroep Islamitische Staat (IS).

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz bevestigde een bedreiging vanuit jihadistische hoek. Om veiligheidsredenen wil hij er echter geen verdere mededelingen over doen.

Lijden

De politie rolde vorige week in Catalonië een cel op van Islamitische Staat, waarbij acht personen werden gearresteerd.

Bij een huiszoeking werd er volgens Spaanse media een handgeschreven briefje gevonden. "Felipe van Spanje zal weten wat lijden is als zijn twee dochters onder het puin liggen", luidde de tekst.

De bedreiging lekte later uit naar de media, die de minister ermee confronteerde. Díaz zegt stappen te hebben ondernomen, maar wil er verder niks over kwijt.

Vernietigen

Volgens de minister is de Spaanse koninklijke familie niet in groter gevaar dan de rest van de wereld "We worden allemaal bedreigd door mensen die de normen en waarden van onze vreedzame en harmonieuze samenleving willen vernietigen.”

"Om hier een eind aan te maken, zijn er met dank aan de effectiviteit van onze veiligheidsdiensten arrestaties verricht in Ceuta, Ávila, Barcelona, Ciudad Real en andere provincies", vervolgt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS bedreigt Spaanse prinsesjes
Sluiten