Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 6 mrt 2015 / 17:55 uur

Illegale chauffeurs komen UberPOP duur te staan

Vijf mensen zijn in de afgelopen weken opgepakt omdat ze illegaal hebben gereden voor de verboden taxi-app UberPOP. Vier van hen reden in Amsterdam, de ander in Utrecht. Dat heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vandaag gemeld.

Grens bereikt

Al eerder waren UberPOP-chauffeurs opgepakt. Voor elke arrestatie moest Uber, het bedrijf achter de app, 10.000 euro boete betalen, tot aan een grens van 100.000 euro. Dat maximumbedrag is nu bereikt. De ILT wil niet zeggen wat ze tegen Uber doet bij een volgende arrestatie.

De zaak van de vijf chauffeurs ligt nu bij het Openbaar Ministerie. Zij kunnen een boete tot 4200 euro krijgen. Gaan ze nog een keer in de fout, dan moeten ze misschien een boete van 10.000 euro betalen.

Lees ook: Taxi-oorlog tegen UberPOP in volle gang

UberPOP is beschikbaar in de vier grote steden. Met de app kunnen mensen een particulier laten voorrijden en tegen betaling meerijden. De chauffeurs hebben geen taxivergunning en daarom heeft de rechter UberPOP verboden. Sinds de introductie van de app zijn volgens de ILT vijftien chauffeurs opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Illegale chauffeurs komen UberPOP duur te staan
Sluiten