Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 9 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

#iksteunhetnspersoneel trending topic

Het NS-personeel is geweld op het spoor meer dan zat en laat dat maandagochtend, stipt 9 uur, merken middels een toeterprotest. Om NS’ers te steunen in de strijd tegen geweld op en rond het spoor, riep Metro zondag de hashtag ‘iksteunhetnspersoneel’ in het leven. En kennelijk is er veel steun vanuit treinreizigers voor de NS’ers: #iksteunhetnspersoneel is trending topic op Twitter.

Hart onder de riem

Sinds 23:00 uur zondagavond zijn er al meer dan 600 tweets met de hashtag #iksteunhetnspersoneel de wereld in gestuurd. Dat de hashtag trending topic is, geeft aan hoe het leeft. Wim Eilert van spoorvakbond VVMC, zei al eerder tegen Metro blij te zijn met alle steun. "De warme reacties en steunbetuigingen van reizigers helpen enorm. Hier steken ze het NS-personeel echt een hart mee onder de riem. Daar zijn we hartstikke blij mee. Steun van reizigers is een hele goede zaak.”

Lees ook: Steun reizigers tegen geweld helpt NS’ers

Onrust

Er ontstond grote onrust onder treinpersoneel na de zware mishandeling van een vrouwelijke conducteur op station Hoofddorp donderdagnacht. Zij liep hierbij meerdere botbreuken op in haar gezicht. Zaterdagochtend in Helmond werd een andere conducteur door een zwartrijder bespuugd, geschopt en zelfs met de dood bedreigd.

Lees ook: Zwartijder bedreigt conduscteur met de dood

Lees ook: Dader zware mishandeling NS’er maandag voorgeleid

Snelle maatregelen

Het treinpersoneel, NS en de bonden eisen snelle maatregelen tegen het geweld. Zij zien de spoorwegpolitie graag terugkeren en willen dat de politieposten op stations worden heropend. Tevens zeggen conducteurs niet langer in hun eentje treinkaartjes te willen controleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#iksteunhetnspersoneel trending topic
Sluiten