Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 27 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Helft werknemers wast handen na wc niet met zeep

De helft van jouw collega’s wast de handen na een toiletbezoek waarschijnlijk niet met zeep. Een jaar lang hingen er in het geheim sensoren in toiletruimtes van Europese bedrijven, waaronder ook in Nederland, die registreerden hoeveel werknemers hun handen met zeep wasten na een toiletbezoek. Meer werknemers deden dat niet dan wel.

Vieze man

62 procent van de mannen verliet het toilet zonder de handen in te zepen. Van de vrouwen ging 40 procent met ongewassen handen weer aan de slag. De sensoren hingen in toiletruimtes van met name bedrijven in de voedingsindustrie, het onderwijs en de horeca, maar ook van grote kantoren.

Bewust

Toen werknemers wisten dat het gebruik van handen wassen met zeep geregistreerd werd, ook al was dit geheel anoniem, verbeterde de resultaten van het handen wassen bij sommige bedrijven met ruim 50 procent.

De sensoren zijn onderdeel van een nieuw hygiëneconcept: HygieneConnect van het bedrijf Initial. Het idee is simpel: op een display in de toiletruimte wordt het percentage gebruikers dat de handen met zeep wast in anonieme realtime cijfers getoond. Op deze manier wil Initial een gedragsverandering teweeg brengen en ervoor zorgen dat de handhygiëne binnen bedrijven stijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Helft werknemers wast handen na wc niet met zeep
Sluiten