Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 26 mrt 2015 / 09:30 uur

Hagenaar verbaasd over afkomst Marokkaanse redders

De helden die een 38-jarige Hagenaar vorige week op het nippertje uit het water bij de Zoutkeetsingel hebben gevist, werden woensdag in het zonnetje gezet door de politie. De man kon alleen niet geloven dat de jongens Marrokaans waren.

Verbazing

Mohamed, Serdar en Ali zijn de helden en ontvingen van de politie een bedankbloemetje. "Zijn jullie écht Marokkanen? Echt?" De man kon het niet geloven, maar het was echt zo. De jongens konden wel lachen om de verbazing over hun afkomst. Zij vinden hun heldendaad niks bijzonders.

De Hagenaar fietste rond middernacht langs de Zoutkeetsingel. Naar eigen zeggen kreeg hij plotseling een trap in de rug, waardoor hij in het water belandde. Het is nog onduidelijk wie hem de trap zou hebben gegeven. De man weet zich krampachtig vast te houden aan een ring in de kademuur, maar raakt al snel bevangen door de kou.

Lees ook: Echte held: Pepijn (11) redt Nynke (6) uit drijfzand

Hulpgeroep

Ali Ahidar (24) is de eerste die hulpgeroep hoort, als hij het café waar hij de avond heeft doorgebracht, verlaat. “Het klonk serieus, maar ik had geen idee waar het vandaan kwam,” aldus Ali tegen het AD. Mohamed (24) die als tweede het café uitkomt weet het geroep wel meteen te plaatsen. De twee rennen naar de sloot om hulp te bieden. Drie anderen schieten te hulp en samen weten ze de Hagenaar op het droge te trekken.

‘Mijn vrienden’

De man is paars van de kou en trilt van top tot teen. De redders beseffen zich dat ze maar net op tijd waren. "Jullie zijn voortaan mijn vrienden", mompelt de man, die zich verbaasd zou hebben over de afkomst van de redders, aldus de krant.

"Maar ja, als je alleen Marokkanen kent van tv…” aldus Mohamed. "Ze hebben deze man een tweede leven gegeven,” liet de politie weten.

Lees ook: Man mishandelt Marokkaanse vrouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hagenaar verbaasd over afkomst Marokkaanse redders
Sluiten