Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 9 mrt 2015 / 15:53 uur

Gezin Doorwerth zit in Duitsland

Terwijl met man en macht in ons land naar een gezin uit Doorwerth en hun vijf kinderen gezocht werd, zat het gezin in Duitsland. Vlakbij de grens bij Enschede, bij het Duitse Gronau, zijn alle gezinsleden in goede gezondheid aangetroffen, zo liet de politie maandagmiddag weten.

Lees ook: Vermist gezin Doorwerth is ‘gezin als ieder ander’

In het politiebericht is te lezen dat het gezin het ‘naar omstandigheden goed maakt’, maar volgens een politiewoordvoerder moet daar niet te veel achter gezocht worden. Wat er zich precies heeft afgespeeld in het huis voordat het gezin vertrok, is nog niet duidelijk. Nederlandse agenten zijn maandagmiddag onderweg om met het gezin in gesprek te gaan.

Ravage

In het huis dat het gezin in Doorwerth achterliet, werd een ravage aangetroffen en de ramen van de woning waren kapot. ,,Wij willen helder krijgen wat er de afgelopen 24 uur precies is gebeurd", zegt een woordvoerder. ,,Iedereen is vrij om in een auto te stappen en weg te rijden, maar deze situatie roept vragen op."

Uiteindelijk was het ‘een spoor’ dat naar het gezin in Duitsland leidde. Wat dit precies voor spoor was, wilde de poltie niet zeggen.

Amerika

Eerder liet Rob Hulstein, directeur van basisschool De Wegwijzer, waar drie kinderen van het gezin op zaten, al weten dat de kinderen vrijdag afscheid op school hadden genomen, omdat zij naar Amerika zouden verhuizen. De moeder van de kinderen is Amerikaanse.

Burgernet

Zondagavond werd echter een Burgernetbericht verspreid met de vraag uit te kijken naar het gezin. Over de aanleiding om een burgernetbericht te verspreiden, wilde de politie niets zeggen. Volgens buurtbewoners werd de politie zondag gealarmeerd nadat er een enorm kabaal in het huis was geweest.

Zoekacties

De politie startte direct grote zoekacties. Er werd onder andere gezocht door duikers in de Rijn, ter hoogte van Renkum naast de snelweg A50. Maandagmiddag werd met een sonarboot op de rivier naar mogelijke sporen van het verdwenen gezin gezocht. Ook werd de omgeving van hun hoekwoning aan de Johanniterweg maandagmiddag afgezet. Agenten doorzochten de woning, namen foto’s van de kelder, en hielden een buurtonderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezin Doorwerth zit in Duitsland
Sluiten