Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 mrt 2015 / 15:21 uur

Getinte bankovervaller droeg masker blanke man

Al drie maanden lang was de politie in het Amerikaanse North Carolina op zoek naar een oudere, blanke bankovervaller. Uiteindelijk slaagde de politie erin een 28-jarige Afro-Amerikaanse man te ‘ontmaskeren’. De man bleek een voorliefde te hebben voor vermomming, zo meldt WCNC.com.

Masker

De uit Maryland afkomstige Benoit Constant werd aangehouden als verdachte van een bankoverval in Cornelius, in North Carolina, op 29 december vorig jaar. De politie heeft laten weten dat de getinte Constant tijdens de overval een levensecht masker droeg, waardoor hij eruit zag als een oudere, blanke man.

Uit bewakingsbeelden van de bank is een blanke man te zien met een donkere zonnebril, een baseball cap en blauwe handschoenen, die in zijn ene hand een wapen heeft, gericht op een medewerker van de bank, en in zijn andere hand een tas voor het geld.

Tijdens de overval deed iemand een valse bommelding aan de andere kant van de stad. Volgens onderzoekers zou die melding zijn gedaan door handlanger Milandra Constant en was het bedoeld om de aandacht van de politie af te leiden.

Aanhouding

Ongeveer een week na de overval werd de auto waarin Constant wegreed na de overval opgespeurd. In de wagen trof de politie een levensecht masker aan die op de bankovervaller leek, en de gestreepte tas die ze herkenden van de bewakingsbeelden.

Zondag werd Constant in de staat Texas aangehouden wegens een verkeersovertreding. Hij gaf eerst een valse naam op, maar toen agenten zijn nummerbord nagingen kwamen ze er al snel achter dat de bestuurder de gezochte bankovervaller moest zijn. De man probeerde nog te vluchten, maar kon al snel worden aangehouden in een woonwijk verderop.

De verdachte is momenteel in afwachting van uitlevering aan de staat North Carolina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Getinte bankovervaller droeg masker blanke man
Sluiten