Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Gestrande leerlingen Nepal dinsdag thuis’

De zestien leerlingen van het Carmel College in Raalte die waren gestrand in Nepal komen naar verwachting dinsdag terug naar Nederland. Dat staat zondag op de website van de school.

Als alles volgens plan loopt stappen de leerlingen maandag op het vliegtuig en komen ze dinsdag om 6.40 uur aan in Düsseldorf. Naar verwachting komt de groep in de loop van dinsdagmorgen aan in Raalte.

Buiklanding

De leerlingen (vmbo en praktijkonderwijs) zitten al sinds donderdag vast op de luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Ze zouden donderdag terug naar Nederland vliegen, maar die vlucht werd geannuleerd na een ongeluk op de luchthaven. Inmiddels is het vliegveld weer open.

Woensdag kwam al het vliegverkeer in het Himalayastaatje stil te liggen nadat een Turks passagiersvliegtuig een buiklanding had gemaakt en op een gevaarlijke plek tot stilstand was gekomen. Er is maar één start- en landingsbaan. De berging van het toestel verliep moeizaam. Meer dan 25.000 toeristen zaten vast.

Lees ook: Docente pleegt zelfmoord in klaslokaal

De moed erin

Ondertussen houden de Nederlandse scholieren de moed erin. "We verheugen ons er op om als groep weer in Raalte aan te komen. Vanavond gaan we voor de vierde keer ons laatste avondje uit eten. De stemming is nog steeds prima!”, schrijven ze op de website.

De leerlingen zouden twee weken in Nepal zijn. Voorafgaand aan de reis en tijdens het verblijf hebben ze gewerkt voor een goed doel in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Gestrande leerlingen Nepal dinsdag thuis’
Sluiten