Hilbert van Sluis
Hilbert van Sluis Nieuws 11 mrt 2015 / 13:59 uur

Gedupeerden monstertruck woedend op burgemeester

Nabestaanden van slachtoffers van de monstertruck zijn geschokt door de woorden van burgemeester Gerritsen van Haaksbergen. De burgemeester maakte vandaag bekend dat er niks mis was met de vergunning en dat hij met de wetenschap van nu opnieuw een vergunning zou geven. Bij het ongeluk in september vorig jaar kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond.

Emotieloos

Letselschadejurist Yme Drost, die namens 25 slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck bezwaar aantekende, vindt dat de burgemeester de emoties van de slachtoffers negeert. De gemeente had volgens Drost eerst de nabestaanden en slachtoffers moeten informeren. ”De burgemeester zegt wel dat hij er is voor de slachtoffers, maar in werkelijkheid negeert hij ze compleet. Voor de slachtoffers is dit echt een klap in het gezicht. De hele gang van zaken is niet netjes. Ik hoorde via de media dat de vergunning terecht was, de slachtoffers weten nog van niks.”

Ook advocaat van de slachtoffers, Ruurd van Eck, is woedend op de burgemeester Gerritsen. “Het is gevoelloos van de gemeente om dit via de pers bekend te maken. We hebben te maken met een ongeluk dat nog steeds erg gevoelig is voor de slachtoffers en de nabestaanden. Hier moet je als gemeente heel anders mee omgaan. Het lijkt erop dat de burgemeester meer bezig is met de pers dan met de slachtoffers.”

De gemeente ontkent overigens dat de nabestaanden niet geïnformeerd zijn. “Voordat de media werden ingelicht is er een mail gestuurd naar de nabestaanden”, laat een woordvoerder van de gemeente Haaksbergen weten.

Commissie

Een bezwaarcommissie oordeelde eerder al vernietigend over de verleende vergunning. Maar de burgermeester legt dit advies naast zich neer. Advocaat van Eck had niet verwacht dat de gemeente het advies van de commissie zou negeren. “ Het is verbazingwekkend, de commissie wordt juridisch vaak gevolgd. In mijn loopbaan van 25 jaar heb ik dit maar een paar keer meegemaakt, dus dit is echt zeer uitzonderlijk.” Inhoudelijk wilde van Eck verder niet in gaan op het besluit van de burgemeester. Hij wil zich er eerst nog in verdiepen, omdat hij het nieuws alleen via de media vernomen heeft.

Drost vermoedt dat er meer speelt in deze zaak.“ De burgemeester is doof voor alle kritiek of er wordt een smerig spelletje gespeeld met de verzekeringsmaatschappijen. Het lijkt erop dat de verzekeringsmaatschappijen de hoge uitkeringen niet willen betalen en onder een rechtszaak uit willen komen.”

Hoger Beroep

De slachtoffers van de monstertruck gaan hoogstwaarschijnlijk in beroep tegen het besluit van de burgemeester. Zij willen dat er een schadevergoeding wordt uitgekeerd en dat er gerechtigheid komt. Zij hopen ook dat een ongeluk als dit in de toekomst niet meer voor kan komen en dat de gemeente heeft geleerd van de gemaakte fouten. Drost verwacht dat de positie van de burgemeester van Haaksbergen onthoudbaar zou worden als de rechter de slachtoffers gelijk geeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gedupeerden monstertruck woedend op burgemeester
Sluiten