Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mrt 2015 / 20:13 uur

Gebed in moskeeën tijdens zonsverduistering

In tal van moskeeën in Nederland wordt vrijdag tijdens de zonsverduistering een speciaal gebed uitgesproken. Daarmee brengen moslims hun dankbaarheid en bewondering tot uitdrukking voor het heelal, een schepping van God, aldus een zegsman van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN).

"Hij is Degene Die de zon heeft gemaakt tot een stralend schijnsel en de maan tot een licht en Hij bepaalde haar standen opdat jullie de jaartelling zouden kennen en de tijdsberekening”, aldus (een deel van) het gebed volgens de website van de Blauwe Moskee in Amsterdam.

Lees ook; Zonsverduistering in groot deel van het land te zien

Het gebed met zijn speciale religieuze betekenis begint na het zien van de verduisterde zon. Het valt buiten de reeks van de vijf gebeden die gelovige moslims dagelijks moeten verrichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebed in moskeeën tijdens zonsverduistering
Sluiten