Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 21 mrt 2015 / 20:30 uur

Franse vissers omgekomen door springvloed

Twee vissers zijn aan de Franse kust om het leven gekomen. Hun dood valt samen met het ‘getij van de eeuw’, dat leidde tot uitzonderlijke springvloeden aan de Franse westkust. Een zeventigjarige man verdronk, nadat hij bij Soulac-sur Mer in het departement Gironde door een golf was verrast, aldus de zender France Info.

Aan het eind van de middag is aan de kust van Bretagne het lichaam van een andere visser gevonden. Het is niet bekend hoe hij om het leven is gekomen.

Mont-Saint-Michel

De springvloed ontstaat doordat de zon en de maan precies op een lijn komen te staan. Vooral bij het schiereiland Mont-Saint-Michel op de grens van Normandië en Bretagne, met daarop het beroemde klooster, is de springvloed dit weekend goed waarneembaar.

Duizenden mensen zagen vanmorgen dat het schiereiland veranderde in een vrijwel volledig eiland. Omstreeks 7.45 uur was het verschil tussen eb en vloed ruim 14 meter.

Lees ook: Zeven kinderen komen om bij brand New York

Franse hulpverleners moesten vandaag zeker vijftien mensen helpen die door de hoge golven waren verrast. Enkelen waren van het vaste land afgesneden. De reddingswerkers moesten onder meer in actie komen in Saint-Malo en in de baai van Saint Brieuc.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Franse vissers omgekomen door springvloed
Sluiten