Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2015 / 07:15 uur

Festivals doen selfiestok in de ban

Veel Amerikaanse festivals verbieden vanaf dit jaar de selfiestick. Na musea, concerthallen en Britse festivals verbant nu ook een aantal Amerikaanse festivals de populaire stok waarop een mobiele telefoon gemonteerd kan worden zodat mensen makkelijk van zichzelf een foto kunnen maken.

Op de website van festival Lollapalooza is te lezen dat het gebruik van ‘GoPro-toebehoren zoals stokken, selfiesticks en monopods’ niet is toegestaan. Coachella heeft de selfiestick eveneens op de lijst met verboden items gezet.

Lees ook: Bizar: Man neergeschoten, deelt selfie via snapchat

Veel musea liepen voorop in het verbod op de selfiestick. Uit angst voor beschadigingen aan de kunstwerken, maar ook om ervoor te zorgen dat andere bezoekers niet gehinderd worden. Onder meer Het Metropolitan Museum of Art in New York en paleis Versailles in Parijs verboden de fotostok al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Festivals doen selfiestok in de ban
Sluiten