Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 10 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Excuses tuincentrum na weigeren vrouw om hoofddoek

Naar aanleiding van alle commotie rondom de wegens haar hoofddoek afgewezen Saloua Elhajou, heeft tuincentrum GroenRijk een centrale gedragscode opgesteld voor representatief uiterlijk van het winkelpersoneel. Daarin zou ook ruimte zijn voor moslima’s om een hoofddoek te dragen. Dat maakt directeur Nico Koppenol dinsdagmiddag bekend.

Gedragscode uiterlijk winkelpersoneel

Tot nog toe kende het tuincentrum wat uiterlijk betreft geen centrale gedragscode. Bij het opstellen ervan wordt rekening gehouden met de ervaringen van lokale vestigingen, zoals het incident in Tilburg. ‘’We betreuren het incident, dit had niet mogen gebeuren.’’ Aldus Koppenol. ,,Al onze vestigingen, ook die van Tilburg, kennen een divers personeelsbestand en dat waarderen we zeer.’’

Lees ook: Tuincentrum Tilburg weigert kassière om hoofddoek

Excuses

De lokale ondernemer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de 20-jarige moslima en haar uitgenodigd voor een gesprek.

Bedrijfscultuur

De Tilburgse vestiging van het tuincentrum kwam in opspraak nadat een vrouw werd geweigerd als kassière omdat ze niet zonder hoofddoek wilde werken. Dat paste niet binnen de bedrijfscultuur, evenals piercings. De sollicitante zou bereid zijn geweest haar hoofddoek op een losse manier dragen, maar dat was niet genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Excuses tuincentrum na weigeren vrouw om hoofddoek
Sluiten