Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Een stem op CDA is verloren stem’

Een stem op het CDA is een verloren stem. VVD-leider en premier Mark Rutte zei dat dinsdag in het verkiezingsdebat bij de NOS.

Rutte viel CDA-leider Sybrand Buma opnieuw keihard aan, zoals hij dat al meermalen deed in deze campagne. Hij zei dat CDA en VVD eigenlijk dé partijen zijn die de middenklasse vertegenwoordigen. "Maar u heeft op geen enkele manier verantwoordelijkheid genomen. De VVD stond er helemaal alleen voor. Een stem op het CDA is een verloren stem en u laat de hardwerkende Nederlander compleet in de kou staan”, zei Rutte tegen Buma.

Lees ook: Roemer: Samsom is ongeloofwaardig

Die viel Rutte aan op het punt van de geloofwaardigheid. Rutte beloofde bij vorige verkiezingen de kiezer duizend euro erbij, maar die kreeg 20 miljard euro aan belastingverhogingen. Nederland heeft het hoogste aantal werklozen in twintig jaar, terwijl Duitsland op het laagste percentage zit, wierp Buma Rutte voor de voeten.

Rutte is volgens Buma "kennelijk helemaal verblind” door het telkens maar kijken naar het CDA. "Nederland heeft uw beloften gehoord en de mensen geloven u niet. Het zijn verkooppraatjes. Morgen gaat het erom: om de waarheid en niet om verkooppraatjes.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Een stem op CDA is verloren stem’
Sluiten