Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 26 mrt 2015 / 19:00 uur

DEA-agenten gingen naar feestjes drugskartels

Een aantal Amerikaanse drugsagenten hebben zichzelf flink in de nesten gewerkt. Verschillende agenten worden ervan beschuldigd mee te hebben gedaan aan wilde seksfeesten met prostituees van lokale drugskartels. Niet één keer, maar meerdere keren verspreid over een periode van zeven jaar.

Colombia

Dit blijkt allemaal uit een rapport van de toezichthouder van het ministerie van Justitie. In het rapport staat niet precies in welk land de feesten plaatsvonden, maar volgens iemand van Justitie zouden de wilde feestjes in Colombia gegeven zijn.

Lees ook: 100 kilo cocaïne tussen partij wijn

Zeker tien drugsagenten van de DEA hebben al toegegeven dat ze zich hebben vermaakt op de ‘foute’ feestjes. Saillant detail: de feesten werden negen van de tien keer gegeven op locaties die worden gehuurd door de Amerikaanse regering. De agenten zijn allen sowieso tien dagen geschorst, schrijft The Washington Post.

Dure cadeaus

Volgens Colombiaanse ex-agenten hebben verschillende drugsagenten zelfs geld, dure cadeaus en wapens gekregen van kartels.

”Hoewel sommige agenten ontkennen dat ze op de seksfeesten zijn geweest, is het duidelijk dat ze hadden moeten weten dat de prostituees werden betaald met drugsgeld”, staat er onder meer in het 131-pagina’s tellende rapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DEA-agenten gingen naar feestjes drugskartels
Sluiten