Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 8 mrt 2015 / 14:00 uur

Dader zware mishandeling NS’er maandag voorgeleid

De man die donderdagnacht na de ernstige mishandeling van een conducteur in Hoofddorp werd aangehouden, wordt waarschijnlijk maandag voorgeleid. Dat meldt een woordvoerder van de politie Noord-Holland zondag. De 26-jarige man wordt door de politie inmiddels gezien als verdachte.

Aanvankelijk werd de man donderdagnacht in de buurt van station Hoofddorp aangehouden omdat hij geen duidelijke verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid daar. Omstanders vertelden agenten dat zij een persoon rond het tijdstip van de zware mishandeling hadden zien weglopen. Vrijdag werd een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. De politie zegt maandag met het Openbaar Ministerie met meer informatie te komen.

Zie ook: Dossier OV-geweld

Aanval

De vermoedelijke dader is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij mishandelde donderdagnacht rond 00.40 uur een 44-jarige vrouwelijk conducteur op station Hoofddorp, die hem eerder had verzocht op het eindpunt de eerste klas-coupé te verlaten.

Het slachtoffer werd pas na de aanval door de machinist op het perron gevonden. Ze moest worden geopereerd voor meerdere botbreuken in haar gezicht.

Lees ook: Wederom conducteur mishandeld

Genoeg

Onder spoorpersoneel is de onrust groot na het zoveelste, en zeer extreme geval van geweld op en rond het spoor. Vrijdag legden zo’n dertig tot veertig NS’ers een deel van het spoor bij Hoofddorp plat. Zij eisen directe maatregelen voor meer veiligheid. „Het wachten is op de eerste dode NS’ er”, zei Wim Eilert van spoorvakbond VVMC.

Reageer op artikel:
Dader zware mishandeling NS’er maandag voorgeleid
Sluiten