Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mrt 2015 / 18:29 uur

Commissaris ABN Amro stapt op

De commissaris die bij ABN AMRO verantwoordelijk is voor het beloningsbeleid stapt op. Peter Wakkie heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen, maakte ABN AMRO dinsdag bekend.

Wakkie acht zich in het bijzonder verantwoordelijk voor het besluit omtrent de uitvoering van de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef. Hij was vice-voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de commissie die zich met beloningen en benoemingen bezighoudt. Hij was al commissaris bij ABN AMRO sinds eind 2009.

De salarisverhoging bij het bestuur van ABN zorgt al dagen voor veel onrust. Afgelopen vrijdag besloot minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën hierom zelfs tot uitstel van de beursgang van de staatsbank. Zondag besloten de bestuurders alsnog af te zien van de extra beloning van 100.000 euro per jaar.

Verdedigen

Kort voordat hij zijn opstappen bekendmaakte, verdedigde Wakkie de salarisverhoging nog in een interview met NRC Handelsblad. "Wij vonden dat de bestuurders aanspraak mochten maken op die verhoging van een ton”, zei hij in de krant van dinsdagmiddag. "Ik had verwacht dat de minister anders zou reageren.” Volgens Wakkie had Dijsselbloem in reactie op het hogere loon ook kunnen zeggen: "Dit besluit is onder mijn voorganger genomen. Wat ik ervan vind, is niet relevant.”

Lees ook: Top ABN Amro krabbelt terug na woede over loon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Commissaris ABN Amro stapt op
Sluiten