Metro
Metro Nieuws 10 mrt 2015 / 20:40 uur

Clinton geeft openheid over e-mailaccount

Hillary Clinton heeft vandaag openheid van zaken gegeven over haar gebruik van een privé e-mailaccount toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. Ze gaf toe dat het beter was geweest als ze twee mailaccounts had gebruikt en daar twee aparte telefoons voor had gebruikt.

Gemakzucht

Clinton besloot naar eigen zeggen uit gemakzucht er maar één te gebruiken. De schade valt volgens haar mee, want de ‘overgrote meerderheid’ van haar mails heeft ze naar mailadressen van haar eigen ministerie gestuurd, waardoor ze gewoon bewaard zijn gebleven. Bij de andere mails heeft ze diepgravend onderzocht of ze werkgerelateerd waren en die vervolgens overgedragen.

Lees ook: Hillary Clinton had geen officieel e-mailadres

De vrouw van oud-president Bill Clinton verzekerde dat ze geen werkgerelateerde mails heeft gewist voordat ze werden doorgestuurd. Geheime informatie heeft ze sowieso niet gemaild gedurende haar ambtstermijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clinton geeft openheid over e-mailaccount
Sluiten