Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 11 mrt 2015

Chinese baby’s worden online verkocht

In China is online een illegale markt ontstaan waar baby’s worden verhandeld. De BBC laat op de site zien hoe een van de medewerkers belt met een online verkoper van een baby.

In de advertentie, opgemerkt door de BBC-medewerker, staat een "gezonde acht maanden oude baby" aangeboden voor 32.000 dollar. Via een chatprogramma komt de journalist in contact met de ‘moeder’. De vrouw vertelt haar dat ze moeder is van drie kinderen, maar dat ze de zorg niet kan betalen en daarom een van de baby’s verkoopt.

Volgens de politie zijn veel van de kinderen die online worden aangeboden niet afkomstig van ouders die hun kinderen willen laten adopteren, maar zijn het kinderen die ontvoerd zijn.

Zoontje

Het overkwam ook Xiao Chaohua in februari 2007, toen hij zijn zoontje en dochter met wat kleingeld naar de winkel liet gaan. Toen zijn dochter terug kwam zonder de vijfjarige Xiaosong, realiseerde Xiao zich dat er iets mis was. Sindsdien is hij op zoek naar zijn zoon, maar tot nu toe bracht die zoektocht niks op.

Lees ook: Baby leeft tien dagen met eetstokje in hersenen

Jaarlijks worden in China zo’n 20.000 kinderen ontvoerd, waarvan een deel op de illegale markt terecht komt. Een ander deel wordt gedwongen om op straat te werken als bedelaar. Ook blijkt uit een interview van de BBC met een ziekenhuis voor achtergelaten en gedumpte baby’s, dat veel van deze kinderen uiteindelijk verkocht worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chinese baby’s worden online verkocht
Sluiten