Metro
Metro Nieuws 3 mrt 2015 / 13:09 uur

CDA wil ook omgangsregeling voor opa en oma

Het CDA wil dat niet alleen ouders, maar ook grootouders bij echtscheidingen een omgangsregeling met hun kleinkinderen kunnen krijgen. Op die manier wil de partij iets doen voor opa’s en oma’s die nu nauwelijks meet contact hebben met hun kleinkinderen. Dat meldt de NOS.

Initiatiefnota

Kamerleden Peter Oskam en Mona Keijzer beschrijven in een initiatiefnota de hartverscheurende gevolgen die een echtscheiding kan hebben voor grootouders. Dan komt er plots een einde aan de verzorgende rol van grootouders, wat voor hen een groot gemis is, en het leidt bij kinderen tot het wegvallen van belangrijke mensen in hun leven.

Soms worden kinderen na een echtscheiding in een pleeggezin geplaatst of neemt een van de ouders ze mee naar het buitenland. Voor de grootouders is het volgens het CDA nog pijnlijker wanneer een ouder door een conflict het contact met de opa en oma belemmert. "Over het algemeen kan gesteld worden dat het ook in het belang van kleinkinderen is om omgang met hun grootouders te hebben, onder meer om zo hun herkomst beter te leren kennen”, schrijven de Kamerleden.

Geen contact

Volgens het CDA blijkt uit onderzoek dat er elk jaar zo’n 4000 grootouders bijkomen die geen contact meer hebben met hun kleinkinderen, terwijl ze dat wel zouden willen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDA wil ook omgangsregeling voor opa en oma
Sluiten