Erik Jonk & Klaas Boomsma
Erik Jonk & Klaas Boomsma Nieuws 2 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

‘BZV-koffieautomaat’: en toen was er echte liefde

Grote kans dat je op maandagmorgen op het werk bij de koffieautomaat nog even de perikelen uit Boer Zoekt Vrouw bespreekt. De BZV-deskundigen van Metronieuws.nl doen dat deze reeks op zondagavond, meteen na de uitzending. Vandaag: Klaas Boomsma en Erik Jonk.

Naar de boot

Nancy bleef nog even bij Theo hangen. Tom stuurde Leonie naar huis en hield Rimke. Jan gaat hokken met Rianne en verwees Marieke naar de boot. En Bertie en Geert moeten nog een hele week wachten voordat het grote woord eruit komt.

Erik: En daar benne we weer effies. Aan jou de eer!

Klaas: Nancy blijft! Hoera, in de gloria! Toch nog een sprankje hoop voor onze Theo. Daar word ik blij van.

Ammehoela

Erik: Ik ook, vooral van die pompoen met dat gezichtje op het aanrecht. Maar Theo weet dat hij niet mag hopen, zegt ons Nens. Ammehoela, Theo doet maar één ding: hopen.

Klaas: Ze zegt het steeds zo verbeten: ‘Geen hoop! Geen hoop!’ Maar Theo heeft snode plannen voor de citytrip.

Erik: Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Zegt Theo. Maar dat worden geen drie potjes Mensergerjeniet daar in het buitenland. Hahaha, Theo in het buitenland. Ik heb me rotgelachen. Om Bertie die één op één-gesprekken voert op de trekker.

Lees ook: BZV-koffieautomaat deel 6.

Klaas: Maar ineens was daar ook de persoonlijke ontboezeming, dat ze vroeger heel erg gepest is. Persoonlijker hadden we onze Zeeuwse koelkast nog niet gehoord. Ik dacht trouwens even dat ze Esther op de bek ging pakken in die trekker. Die wordt het toch, Esther?

Erik: Ja Esther wordt het, want die kan ploegen. Dat is praktisch daar op de Zeeuwse akker. Katherine heeft het er steeds maar over ‘dat er iets is’, maar dat is blijkbaar niet uitgezonden. Die gaat met een psychische inzinking naar huis.

Kwestie van tijd

Klaas: Ja, maar die inzinking lijkt sowieso een kwestie van tijd. Daar heeft ze Bertie niet voor nodig. Mijn god, wat is die zwaar op de hand.

Lees ook: BZV-koffieautomaat deel 7.

Erik: En onze Marieke op Texel bij pokerface boer Jan dan. Die is leuk! Maar dat geëmmer over die muur om haar heen dat moet een keer stoppen. Het stopte ook (Rianne mag blijven, red.). Nu ging ze met de taxi van Texel naar huis. Da’s hartstikke duur!

Klaas: Ook dat nog. Ik vond hobbit Jan wel ineens een stuk sympathieker nu hij gewoon verliefd is. Ach, zien we na alle droogte in deze BZV-reeks toch nog liefde. Mooi hè, Erik?

Geile Super-Geert

Erik: Ja, ik kreeg zowaar een brok in mijn keel. Rimke en Tom was ook echte boerenliefde. ‘Toen ik je op tv zag, dacht ik: dit is mijn man’, zei Rimke. Aaaah. En toen deden ze handjeklap. Wat gaat geile Super-Geert volgende week doen denk je?

Klaas: Ja, dat gaven ze volgens mij al weg in het voorstukje! Dat wordt Brabantse Hetty. Die is al gewend aan bedienen en op d’r kont geslagen worden, dus da’s mooi makkelijk. Wel jammer voor Ada, want die is wel leuk.

Rilling over de rug

Erik: Nou, ik heb weer wat geleerd vanavond. Dat liefde een rilling over de rug is, van boer Jan. Dat het ‘belangrijk is dat je er gevoelens voor hep’, van de moeder van boer Tom. En dat er altijd hoop is. Behalve voor Theo.

Klaas: En dat het leuk is als de vrouw bedient. Heb ik van Geert. Mooie lessen Erik, wat jij? Zin in volgende week?

Erik: Ik kan niet wachten, Klaas. Of zoals Theo het zegt: ‘Ja.’

Klaas: Nog meer emosies. Ja.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘BZV-koffieautomaat’: en toen was er echte liefde
Sluiten