Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 mrt 2015 / 07:05 uur

Bussemaker geeft protesterende studenten gelijk

Een universiteit of hogeschool die vanaf nu een opleiding wil schrappen, kan dat alleen doen na een "transparant en zorgvuldig proces" waarbij collega-instellingen, maar ook studenten en docenten betrokken zijn. Dat schrijft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) aan de Tweede Kamer.

Lees ook: Bezetters maagdenhuis houden woensdag actiedag

De minister geeft daarmee de studenten die de afgelopen weken actievoerden in de Universiteit van Amsterdam (UvA) gelijk. De studenten maken zich onder meer zorgen over het verdwijnen van een aantal kleinere studies bij de UvA.

Lees ook: Actievoerende studenten naar Bussemaker

De studenten die het Maagdenhuis bezet houden, hebben “zéker een punt”, zegt Bussemaker tegen Trouw. De nieuwe aanpak waarbij ook studenten een stem krijgen, “moet vanaf nu stelselmatig gevolgd worden en geldt dus ook voor de faculteit der geesteswetenschappen aan de UvA.”

Reageer op artikel:
Bussemaker geeft protesterende studenten gelijk
Sluiten