Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 mrt 2015 / 17:20 uur

‘Boko Haram ontvoerde zeker 400 meisjes en vrouwen’

Terreurgroep Boko Haram heeft zeker vierhonderd vrouwen en meisjes ontvoerd uit de stad Damasak, waar zij ook meer dan honderd mensen op gruwelijke wijze afslachtten. Dat zeggen overlevenden uit de stad dinsdag, dagen nadat die werd heroverd door militairen.

Lees ook: Gruwelvondst in op Boko Haram veroverde stad

Toen militairen uit Tsjaad de stad heroverden op de terreurgroep, kwam de massamoord aan het licht. De slachtoffers waren op brute wijze afgemaakt en van een brug gegooid. De bedding was zwart van het opgedroogde bloed.

Lees ook: ‘Boko Haram binnen een maand verslagen’

Naar nu blijkt, hielden de terroristen van Boko Haram het niet bij de moordpartij. Zeker vijfhonderd vrouwen en meisjes werden gekidnapt. Vijftig van hen werden gedood, voordat ze vertrokken, aldus een lokale handelaar tegen persbureau Reuters. De ontvoering doet denken aan een ontvoering van honderden Nigeriaanse schoolmeisjes, vorig jaar. Veel van hen zijn nog altijd niet terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Boko Haram ontvoerde zeker 400 meisjes en vrouwen’
Sluiten